top of page
  • Marie-Michelle Boende i Nerja

Halloween - Maroween i Maro, Nerja

Maroween 31 oktober 2024 i Maro (Nerja) - En spännande blandning av tradition och Halloween


Varje år på Halloween-natten förvandlas den lilla byn Maro, belägen strax utanför Nerja, till en plats fylld av skräck, glädje och tradition. Maroween, en kreativ sammanslagning av orden "Maro" och "Halloween", är en unik festival som kombinerar traditionell andalusisk kultur med moderna Halloween-firanden.





Halloween + Maro = Maroween


Maroween är Maros traditioner och "Halloween" i ett. Maroween firar inte bara Halloween, utan också den lokala "Fiesta de la Castaña y el Boniato" (kastanj- och sötpotatisfestivalen). Denna festival har sina rötter i de gamla traditionerna där byborna samlades för att njuta av rostade kastanjer och sötpotatis när höstmörkret lade sig över byn. Under Maroween sprider sig denna tradition genom byns gator, där besökare kan smaka på dessa lokala delikatesser som erbjuds gratis. Men framförallt så är hela staden utspökad till spökstad med spindelnät, spöken, gastar, skelett, mumier och gravar överallt. Alla klär ut sig, så passa på och gå "all in".


Årets Program för Maroween 2024


Den 31 oktober 2024 kommer Maroween återigen att bjuda på ett varierat program fyllt med aktiviteter för alla åldrar


  • Skräckparad och kostymtävlingar: Gatorna i Maro fylls av utklädda deltagare i alla åldrar, från läskiga skelett till magiska väsen. Det hålls även tävlingar för bästa kostym/utklädning.

  • Spökhuset! En skräckfylld passage sätts upp i parkeringsområdet bredvid Plaza de la Iglesia. Det brukar vara riktigt läskigt och det brukar vara lååång kö för att komma in, så kom i tid!

  • Levande musik och underhållning: Liveframträdanden från lokala band och DJs på torget i Maro. Det brukar också vara utställningar och halloween-pynt i hela staden som är värt att se.

  • Marknad och verkstäder: Hantverks- och gastronomimarknader erbjuder unika varor och lokala rätter, medan verkstäder och andra aktiviteter engagerar både barn och vuxna.

  • Bus eller godis. Varje år brukar alla barn kunna gå "Truco o Trato" - Bus eller godis. Kom tidigare på kvällen (kanske runt 17:00) för att inte riskera att allt godis tagit slut :) Det brukar vara de hus som har en fladdermus (Murciélago) utanför dörren, som bjuder besökare på godis.


Praktisk information - ta dig till Maro


För att underlätta för besökare kommer det köras en buss mellan Nerja och Maro. Det kan vara riktigt svårt att hitta parkering så buss rekommenderas. Bussarna avgår från Avenida Mediterráneo med start klockan 17:00 och kör varje timme fram till 02:00.


En titt i backspegeln från Marooween past


Historiskt sett har Maroween vuxit från en liten lokal tradition till en av regionens mest efterlängtade höstfestivaler. Under tidigare år har evenemang som skräckfilmsgalor, övernaturliga verkstäder och enorma utomhusfester satt sin prägel på firandet. Varje år bjuder på nya överaskningar.


Vi ser fram emot Maroween 2024!


Maroween 2024 lovar att bli en oförglömlig natt fylld med tradition, skräck och roligheter. Oavsett om du är där för att njuta av lokala delikatesser, delta i kostymtävlingen eller bara uppleva den unika stämningen, är Maroween en festival som inte bör missas om du befinner dig i närheten av Nerja i slutet av oktober.

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Bli först med det senaste i Nerja!

Tack! Du får nu nyheter från oss!

bottom of page