top of page
  • Marie-Michelle Boende i Nerja

9 roliga aktiviteter i Nerja som du inte vill missa

En gång en sömnig fiskeby vid Spaniens fantastiska Costa del Sol har Nerja omvandlats till en livlig turiststad. Här erbjuds det ett överflöd av spännande aktiviteter som garanterar en rolig och minnesvärd semester. Oavsett ålder och intresse, Nerja har någonting för alla naturälskare, historieentusiaster, partyprinsessor/prinsar, livsnjutare, äventyrare med flera. Här listar vi några av de aktiviteter som vi tror att ni inte vill missa!


1. Upptäck Nerjas fascinerande grottor

Utforska Nerjas fascinerande grottor, där du kan beundra de hisnande stalaktitformationerna och lära dig mer om regionens antika historia. Dessa enorma grottor upptäcktes av en grupp ungdomar på 1950-talet och har sedan dess blivit ett populärt turistmål. De är även kända på spanska som Cuevas de Nerja, och är en av de största attraktionerna i området. Grottorna sträcker sig över ett område på cirka 5 kilometer och har fantastiska naturliga formationer. Du kan också lära dig mer om grottornas historia genom att besöka det intilliggande grottmuseet. Detta är verkligen ett måste-besök för alla som kommer till Nerja.


Det går bussar upp till grottorna från buss-stationen i Nerja, du kan också gå en långpromenad dit (5 km från Europabalkongen). Här ligger grottorna




Nerjagrottorna


2. Aktivitet i Nerja - rida

Det finns flera stall runtom i Nerja, ett exempel är Andale Riding Centre, där man betalar och får rida i bergen eller vid stranden och i floderna. Du kan säga vilken nivå du är på när du bokar. De har allt från nybörjare till avancerade turer.





3. Aktivitet vid stranden - Nerjas underbara stränder för soldyrkare och äventyrslystna

Nerjas stränder har underbart kristallklart vatten (särskilt magiskt när det är vindstilla) och gyllene till steniga stränder. Här finns en strand för alla! Här är ett litet urval av stränder som du kan besöka i Nerja.


För strandälskare och äventyrslystna finns det den populära Burriana Beach med restauranger, aktiviteter och butiker. Här kan du boka vattensporter som exempelvis SUP, kajak, jet ski, åka ring bakom motorbåt eller andra äventyrliga aktiviteter såsom paragliding. med mera. Du kan också hyra en solstol eller solsäng till överkomligt pris eller lägga ut handduken direkt i sanden.


Vattensporter på Burriana

Om du är ute efter äventyr, missa inte vattensporterna på Burriana Beach. Här kan du hyra kajaker, paddleboards och andra vattensportutrustning för att utforska kusten och ha kul i vattnet. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, finns det aktiviteter för alla nivåer. Du kan paddla längs kusten, prova på surfing eller testa din balans på en paddleboard. Det finns också möjlighet till snorkling och dykning för att upptäcka den undervattensvärlden. Så ta chansen att prova på några spännande vattensporter under din vistelse i Nerja.


Restauranger mm på Burriana

Burrianastranden har också ett brett utbud av strandbarer och restauranger där du kan smaka på läckerheter från det lokala köket. Ta en promenad längs strandpromenaden och njut av den avslappnade atmosfären. Burriana Beach är perfekt för både avkoppling och äventyr.


Nedanför plaza de los cangrejos där "restaurangtrappan" ligger, så finner du playa Torecilla. Det är en lite mindre strand där ebb eller flod gör stor skillnad på hur mkt sand du har att ligga på eller hur stor del av murstenarna som är täckta av vatten. Utanför Torecillastranden kan du snorkla i ett flertal rev. Kolla gärna in snorkelkartan som du finner fysiskt ute på den lilla minipiren precis väster om Torecillastranden.


Väster om Torecillastranden och hela vägen bort nedanför Punta Lara ligger Playa playazo. Översatt till svenska blir det ungefär "storstranden". Här finner du många spanjorer sommartid och ganska typiskt så har de satt upp sina strandtält och tillbringar hela dagarna där med storfamiljerna. Det finns stora parkeringar längst stranden, och till skillnad från Burriana Beach (som är väldigt turistig) så är det oftast inga problem att få parkering här.



Strand i Nerja


4. Aktivitet i Nerja - Vandra i Sierra de Almijara och Rio Chillar

Släpp lös din inre äventyrare och vandra i bergen i Sierra de Almijara som omger Nerja. De många vandringslederna erbjuder spektakulär utsikt över kusten och en möjlighet att se den lokala djurlivet. Du kan välja mellan korta promenader eller längre vandringar beroende på din förmåga och tid. En av de mest populära vandringslederna är Rio Chillar, där du kan promenera längs floden och bada i naturliga pooler. Kom ihåg att ta med bekväma skor (vi rekommenderar gymnastikskor som du inte är rädd om - för de kommer bli blöta), vatten, lite nötter/tilltugg och solskyddsmedel för en trevlig och säker vandring.


OBS - Rio Chillar är avstängd sedan 2023, pga brandrisk. Just nu (uppdaterad april 2024) är det fortfarande stängt pga "nedskräpning" och brandrisk. Det är oklart när det kommer öppna för allmänheten igen.


Tips - vandra från Nerja till Frigiliana! Cool vandring i torr/blöt flod (beror på tid på året) med många spännande passager. Öppen för alla!






5. Aktivitet i Nerja - Europas balkong - Europabalkongen / city

Få en upplevelse av lokal kultur genom att besöka Balcon de Europa, en pittoresk utsiktspunkt som erbjuder panoramautsikt över Medelhavet. Balkongen fick sitt namn av kung Alfonso XII när han besökte Nerja på 1800-talet och blev förälskad i utsikten. Här kan du njuta av en underbar utsikt över havet och de omgivande klipporna. Det är en populär plats för både turister och lokalbefolkningen att promenera och beundra solnedgången. På sommarkvällar är balkongen ofta värd för liveunderhållning och konstutställningar. Runtom "balkongen" kan du köpa glass, ta en fika eller äta middag. Missa inte chansen att besöka denna ikoniska plats när du är i Nerja.



europabalkongen i Nerja uppifrån



6. Aktiviteter i Nerja - Smaka på lokala rätter och viner

En resa till Nerja är inte komplett utan att prova på det utsökta lokala köket. Staden har ett brett utbud av restauranger och tapasbarer som erbjuder läckerheter från regionen. Njut av färska skaldjur, grillade kötträtter och traditionella tapas. Testa även lokala specialiteter som "pescaíto frito", friterad fisk, och "ajoblanco", en svalkande soppa gjord på mandel och vitlök. Komplettera din måltid med ett glas lokal andalusiskt vin för en riktig smakupplevelse. Oavsett om du är en matälskare eller bara vill prova på något nytt, kommer Nerjas mat och vin att förtrolla dina smaklökar.


Lite spridda tips är "Ayos" på Burrianastranden är ett tips där man kan äta paella tillagad klassiskt över öppen eld. Sollun, Oculto eller Oliva är restauranger med lite fine dining. Det finns någonting för alla i Nerja, du har Poké Bowls, Tapas, Indiskt, Thai, Chinesiskt, hamburgare, wraps etc etc. Kontakta oss gärna för tips, eller gå med i gruppen "uteätarna i Nerja" på facebook för tips och recensioner.





7. Aktivitet i Nerja - Shoppa på Nerjas marknader och i butiker

Nerja erbjuder också fantastiska möjligheter till shopping. Utforska de livliga marknaderna där du kan hitta allt från färska produkter till handgjorda souvenirer.


Marknaden Mercadillo de Nerja hålls varje tisdag förmiddag och är en populär plats för att köpa färsk frukt, grönsaker, kläder och hantverk. På söndagar på samma plats är det loppis.


Det finns också flera boutiquer och butiker där du kan hitta unika kläder, accessoarer och konstverk. Gå längs de smala gatorna i den gamla staden och upptäck de lokala butikerna medan du njuter av atmosfären. Shoppa loss och ta med dig några minnen från din resa till Nerja.



Grönsaker tomater i Nerja, en hand som sträcker sig mot massor av tomater


8. Aktivitet runt Nerja - Besök närliggande byar och städer

Nerja är perfekt beläget för att göra aktiviteter i och ha nära till att utforska de omgivande byarna och städerna i regionen.


Frigiliana

Ta en dagsutflykt till den pittoreska byn Frigiliana, som är känd för sina vita hus med blommor och smala gator. Man kan ta bussen från Nerja buss-station, de går flera gånger om dagen och du kan betala direkt på bussen (det brukar kosta 1-2 euro att ta bussen). Här kan du promenera genom de charmiga gränderna och besöka lokala hantverksbutiker.



utsikt Frigiliana


Malaga

Besök också den historiska staden Malaga, som ligger bara en kort bilresa, eller bussresa bort. Malaga erbjuder en mängd sevärdheter, inklusive det berömda Picasso-museet och Alcazaba-fästningen. Utforska den rika historien och kulturen i denna relativt stora stad med allt den har att erbjuda.


För barn och vuxna kan Muelle uno (karta) vara värt ett besök! Hemsida Muelle Uno.





9. Aktivitet runt Nerja - Katamarantur med delfinsafari

Ett hett tips, särskilt om du har barn med dig, är att ta em katamarantur och spana efter delfiner. Se det som en fantastiskt båttur längs kusten där du kan njuta av den vackra utsikten, och samtidigt leta efter delfiner (!). Om du har turen att stöta på delfinern i stim så kan det bli en upplevelse du sent kommer att glömma. Vi har testat två alternativ, ett lyxigare alternativ där det ingår vattenlek, mat, dricka etc (fantastisk upplevelse om än dyr) och ett budgetalternativ där vi fick se MASSOR av delfiner när vi var ute på solnedgångs-turen.


Lyx: Optimist of London II", en katamaran som avgår från Puerto Marina del Este, ca 30 minuter österut från Nerja.


Budget: Catamaran Tours från Torre del Mar, ca 20 minuter från vår Nerja västerut



Fotocred: Christian Ehrensvärd


Slutsats

Nerja är verkligen ett resmål som har något för alla. Oavsett om du är intresserad av natur, historia, mat eller äventyr, kommer du att hitta roliga och spännande aktiviteter att göra i denna charmiga stad. Utforska de imponerande grottorna, njut av de vackra stränderna, vandra i bergen och upplev den lokala kulturen. Prova på vattensporter, smaka på läcker mat och njut av shoppingmöjligheterna. Ta också chansen att besöka närliggande byar och städer för att få en komplett upplevelse av regionen. En semester i Nerja kommer att ge dig minnen för livet.

70 visningar0 kommentarer

Comments


Bli först med det senaste i Nerja!

Tack! Du får nu nyheter från oss!

bottom of page